(0)

Ändra - Kassan

Svenska English

 
   

Om oss

GAMMAL I GEMET

MusikDataStugan har producerat midimusik ända sedan det blivit möjligt att göra det i en dator.

Rolf Herbolzheimer heter jag som grundade företaget och sedan dess har det blivit en musikskatt av ca 6000 midifiler, från Evert Taube, Vikingarna, Carola till Wiener Vals, Reggae, Rock’n Roll och alla slags dansstilar.

Efter att ha varit organist i Magnus Kvintett (1965/66) gick dansen i min karriär som resande musiker i klubbar, dansrestauranger, pianobarer. Jag har suttit på fjäll- och strandhotell inom- och utomlands och såg till att gästerna trivdes.


PÅ DEN TIDEN

På den tiden fanns inga midifiler så jag kan nog säga att jag kände mig som den “Sista ärliga Mohikanen” som spelade själv det som hördes i högtalarna. Till min hjälp hade jag state-of-the-art instrument som man hade önskat ha flera händer till för att hålla reda på allt t.ex. spela basen med fötterna medan man fixar “gitarr inlägg” på den nedre manualen och solo-riffs på den övre, Linn-trummor med pedal för live-kontroll … dessutom ska man sjunga, le mot publiken, planera nästa dans för att ytterligare höja temperaturen, allt på samma gång.

Idag är det lättare för musiker för man kan använda midifiler som man hämtar, just hos Roffe i MusikDataStugan för att lägga upp ca 65 låtar för en danskväll.

-En kund sa: “Tur att du finns, Roffe!”.

En far beställde bakgrundsmusik för sin dotters uppträdande I en stor talangtävling.
Därefter sände han en video, tackade och sa att dottern vann.


SÅ BÖRJADE DET

Någon behövde I rödaste rappet en musikal-titel att sjunga till på bröllop i kyrkan, inget problem, bara titta in hos MusikDataStugan och tanka hem den. Smart!

Det bästa sättet att bedöma den musik som finns hos MusikDataStugan är att provlyssna.
Jag som har MusikDataStugan håller med om vad kunderna säger: Mina midifiler svänger … hör själv!!!

Väl mött! Roffe.

Fortsätt

50s 60s Oldies70s 80s OldiesAndlig MusikArtister SkandinavienArtister SverigeBeatlesBig BandsCountryDansband SverigeDisco ClubEasy ListenElvis the KingEvergreensFilm Musical TVFolkton FolkdansHusets ArrHögtid FestInstrumentalJulen Christmas Klassisk MusikMusica LatinaPop RockReggaeTangos
 

Jungle Book I Wanna Be Like You ~ Jag vill va som du ~ 1967 film

Sten & Stanley Hello Josephine (Fats Domino) D1192

Dr. Hook Sylvia´s Mother H8315

Helge Borglund Piken i dalen D8558

Lasse Stefanz De sista ljuva åren D1222

Streaplers I Need You (Rick Nelson) D1250

 
   

Copyright © 2018 musikdatastugan.se - E-butik levererad av DistansData