FRÅGA: Vi är 2 som spelar lite underhållning för mindre sällskap, ett dragspel och en gitarr. Dragspelet körs även via en Ketron XD3 och ett Midi i dragspelet. Separata förstärkare även med utgång för mikrofon.

Vi kör detta system med, som vi tycker ett bra resultat, men vissa låtar med mycket accord-växlingar blir jobbigt för dragspelaren och därför tänkte vi som ett komplement ha möjlighet till färdiginspelat komp, bas, trummor mm och bara stötta upp med gitarr/dragspelskomp och sång. Jag misstänker att vi kan nyttja denna Ketron till era inspelningar ?

SVAR: Jag vet att svenska musiker skarpt gillar KETRON. Jag är övertygad om att där ni köpte Ketron får ni all hjälp med att kunna spela upp midifiler eller mp3 filer som bakgrund och agera live därtill med era instrument.

Vi har liksom lite svårt att veta precis vad Korg, Roland, Yamaha m.fl. erbjuder i detalj. Men midifiler och mp3-filer ingår i dagens hela instrument-park.

Själv skulle jag använda Ketron som, å ena sidan står som ljud till levande musik och/även tar han om musikfiler, samtidigt.

Det måste alltså finnas en sorts mixare i instrumentet. Det är det ni ska lära er, mixa!

Sen är det bara spela live till bakgrunden. Med midifiler är det lätt att bara använda de ljuden ni vill/behöver (bara stänga av det ni inte vill ha, och gör ny ny kopia på midifiler, lätt att göra). /Roffe