FRÅGA: Hur är bästa förfarande för att utnyttja ert musikutbud ? Jag har inte någon kunskap om detta sen tidigare. Vi är 2 som spelar och underhåller i liten skala och vill gärna vidga vårt musikutbud och kanske höja kvalitén på det som vi framför.

SVAR: Det är svårt att rekommendera något när man inte vet vad ni har för att framföra er musik, vill ni spela genom ett keyboards inställningar? Eller ska ni ha en manick (spelare som står fritt, som t.ex. en playback apparat för midi- och mp3 format?
Där kan jag rekommendera KETRON uppspelare, utan tangenter bara kolla på Webben), eller kanske ni vill använda en Ipad och lägga in repertoaren (låtarna rätt följd.. bara trycka start/stop).

Vi har inte texten i själva låtarna utan de följer med som en textfil, den kan ni trycka ut eller titta på den via en bildskärm.

Vill ni ändra tonarter blir det enkelt i en midifil där ni höjer instrumenten eller sänka dessa, men högst 2 steg upp eller ner för en bas låter ju inte bas längre högre upp. Och trummorna ändrar man inte, de ska låta som de är. När ni har låten färdig-transponerat som midi, är det bara spela in via program till en MP3-fil, om ni använder mp3 vid själva spelningen.

Såsom en aktiv musiker tidigare (Magnus Kvintett med Monica/Varför) vet jag att det behövs mellan 50 och 65 låtar för en spelkväll. /Roffe